U bevindt zich hier: HomeUncategorisedTerugblik seminar 26 en 27 juni 2013

Terugblik seminar 26 en 27 juni 2013

Op 26 en 27 juni heeft voor de 10e keer het seminar van de technologiekring plaatsgevonden. Ruim 80 deelnemers die bijzondere interesse hebben in papier en karton ketens kwamen bij elkaar op een heel passende locatie op de Wipselberg in Beekbergen. Van de deelnemers kwam de ene helft uit de Nederlandse en Belgische papier- en kartonindustrie en de andere helft kwam uit de toeleverende sector, samen op weg naar innovatie en nieuwe business. Een goede ontwikkeling is dat er dit keer meer jonge ingenieurs onze sector gevonden hebben! Ruim 20 lezingen vervat in masterclasses en een workshop, met de focus op (alternatieve) cellulose grond- en hulp stoffen als ook stofbereiding aspecten zoals refining, screening en stickies, passeerden de revue.

Er is ge-experimenteerd met het hanteren van 2 voertalen tijdens het seminar, dit om de discussie laagdrempeliger te maken en hiermee meer effectief. Dit experiment is gelukt! Ook werden nieuwe technologieĆ«n  gepresenteerd zoals ter reductie van het gehalte aan oppervlakte actieve stoffen (SAS) in het witwater. Tijdens de pauzes was er voldoende tijd voor netwerken en het bezoeken van de stands op de kleine technologiemarkt. De relatie met de praktijk werd gemaakt door de excursie naar de hout refinerie van MayrMelnhof Eerbeek. Ook werd er veel waarde gehech aan het avondprogramma waarbij onder het genot van een BBQ en een drankje de passie van papiermaken gedeeld werd. Naast het opfrissen van papiertechnologische kennis, is er ook aandacht voor nieuwe kennis die onze sector bereikt via onze toeleveranciers, eigen leden en juist ook via andere sectoren; Open innovatie dus! Deze nieuwe kennis wordt geborgd op de website www.technologiekring.nl en vervat in de onderwijs modules van VAPA.

Middels dit seminar hopen we een bijdrage te leveren aan het hoog houden van het kennis niveau, het uitwisselen van ervaringen, het delen van innovaties en het inspireren van elkaar, een en ander in een gepaste atmosfeer. De voorbereiding en voor het seminar van 27/28 november zijn alweer in volle gang. Dan staat het thema papier/kartonmachine en het (nieuwe) product centraal. Wij hopen u ook hier te ontmoeten.

Groet Leon Joore, coƶrdinator.

(Klik op "Lees meer" voor foto's)

Login FormGo to top